Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondersteuning aan huis

Mobiele begeleiding voor ouders en het netwerk van jongeren met een vermoeden van een verstandelijke beperking

Onze mobiele begeleiders komen bij jou langs en helpen jou keuzes te maken.

In overleg bepalen we welke ondersteuning nodig is: bv. koken, boodschappen doen, geldzaken, schoonmaak enzovoort. Ook ouders, broers of zussen en familie kunnen bij Tordale terecht voor professioneel advies en begeleiding (opvoedingsondersteuning, tips over omgaan met autisme...).

Een mobiele begeleiding is vaak een belangrijk contactmoment in een traject dat een jongvolwassene in staat stelt zijn leven zelfstandig uit te bouwen.

“Tijdens mijn schooljaren verbleef ik op internaat in de Bielzen. Nu ben ik afgestudeerd en woon ik terug thuis. Gelukkig word ik niet aan mijn lot overgelaten. Mijn begeleider komt om de twee weken langs om te kijken hoe alles gaat en geeft mijn ouders tips en advies.”

“Ik ben onlangs beginnen werken in een maatwerkbedrijf. Mijn eerste job. Ik huur nu zelfstandig een huis en dat gaat goed. Tweemaal per week komt een begeleider langs, hij helpt mij met papierwerk en de schoonmaak.”

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2022