Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobielteam Tordale

 

 

Begeleid werken

Begeleid werken is meewerken op een gewone werkplek met ondersteuning. Je werkt individueel, vrijwillig en onbezoldigd. Je voert taken uit die je goed kan en graag doet. Je krijgt opvolging van een vaste collega en jouw jobcoach.

Jouw jobcoach ondersteunt je naar volwaardige participatie op de arbeidsmarkt binnen een onbezoldigd kader. Aan de hand van je interesses en talenten gaat je jobcoach samen met jou op zoek naar een passende job.

We werken stap voor stap in een traject op jouw tempo. We maken kennis met je werkgever en brengen de overeenkomsten in orde. Jouw jobcoach blijft je verder op maat opvolgen.

 

Ben je kandidaat werkgever?

Mensen met een beperking zijn zeer gemotiveerde werkkrachten. Alhoewel zij met bepaalde beperkingen door het leven gaan, beschikken zij vaak over heel wat vaardigheden.

Voor jouw bedrijf of organisatie zou dit kunnen betekenen dat een persoon met (een vermoeden van) beperking, onbezoldigd, een steentje komt bijdragen.

We zijn dus niet op zoek naar openstaande vacatures; het gaat vooral over deeltaken die opgenomen kunnen worden. Het vast personeel krijgt dan meer tijd om zich met hun kernopdracht bezig te houden. De begeleid werker vervangt geen andere werknemer.

We bewaken de verhouding tussen afgeleverd werk en de ondersteuning die daar tegenover staat, de balans moet positief zijn voor alle partijen.

We streven naar een langdurige arbeidsrelatie die beantwoordt aan de wensen van de werknemer en de werkgever met inzet van een jobcoach.

We coachen dus mensen in een traject naar werk en coachen op de werkvloer via de methodiek supported employment (www.begeleidwerken.be).

Voor meer info contacteer je: mobielteam@tordale.be.

 

Wil je meer informatie over het mobielteam Tordale? 

Contacteer dan Het Loket: loket@tordale.be - tel. 050 23 13 65. Ze helpen jou graag verder!

 

 

 

Zelfstandig wonen

Woon je al zelfstandig, met je partner, gezin of een vriend? Of heb je plannen om zelfstandig te gaan wonen? Het Mobiel Team van Tordale helpt je verder op weg. Wij ondersteunen mensen die alleen of samen met hun partner of gezin wonen. We stimuleren jou om zelf zaken op te nemen of we gaan samen op zoek naar geschikte ondersteuning. We werken hiervoor samen met partners uit de regio om dit te realiseren.

De begeleider-coach kan je ondersteunen op verschillende levensdomeinen zoals:

Wonen: de zoektocht naar een geschikte woning, de inrichting, het onderhouden, vaardigheden trainen, samenwerking met ondersteunende diensten, aanvragen van premies, aanmelding en opvolging voor sociaal verhuur, …

Administratie: Waar heb je recht op? Papieren en financiën, sociale tarieven aanvragen, ziekteverzekering, … we helpen je hier graag bij.

Gezondheid en welbevinden: een babbel, hulp bij zoektocht naar een professioneel (therapeut, CAW, …), emotionele ondersteuning, opvolging doktersafspraken, opvolging van medicatie, …

Vrije tijd en netwerken: we helpen je bij het zoeken naar geschikte activiteiten, reizen en uitstapjes, en plannen deze samen. Aanvragen vrijetijdspas, …

Werk en dagbesteding: we ondersteunen je bij het zoeken naar een geschikte job of daginvulling. Het mobiel Team heeft ook heel wat ervaring met trajecten naar begeleid werk en vrijwilligerswerk. (link pagina begeleid werk)

Opvoeding: we bieden ook ondersteuning in het gezin. We hebben contacten voor huiswerkbegeleiding, met Kind & Gezin, CLB, logopedisten, enzovoorts. Samen gaan we met jou op zoek naar de juiste ondersteuning voor elk facet van de opvoeding.

Relaties & seksualiteit: we bespreken samen hoe jouw leven wenst in te vullen.

 

Je werkt samen met één vaste begeleider coach. Afhankelijk van wat jij wil en je budget komt je begeleider langs: van een paar keer per jaar tot meerdere keren per week. De ondersteuning kan al dan niet tijdelijk zijn.

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2022